SINDIRGI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2022 YILI FAALİYETLERİ

03.01.2023 121

SINDIRGI HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2022 YILI FAALİYETLERİ

Sındırgı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ilçemizde Hayat Boyu Öğrenme faaliyetlerini yürüten bir kurumdur.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü yerel ve genel protokol işbirlikleriyle hayat boyu öğrenme faaliyetleri kapsamında, birey ve toplumun eğitim düzeyi ve öğrenme ihtiyaçları doğrultusunda, öğretim programlarına uygun olarak kişisel gelişim, sosyal-kültürel, mesleki ve teknik, sanatsal ve sportif alanlarda kurslar açmaktadır.

Sındırgı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın eğitim düzeyi, öğrenme ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda, öğretim programlarına uygun olarak 2022 yılında da kişisel gelişim, sosyal-kültürel, mesleki ve teknik, sanatsal ve sportif alanlarda kurslar açtık ve açmaya devam ediyoruz.

Sındırgı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce; 2022 yılında 29 Alan 82 Programda 247 kurs açılmış olup bu kurslara 3578 Kadın,  2305 Erkek, olmak üzere toplam 5.883 kursiyer katılmıştır.

Kursiyerlerin ilçe nüfusuna oranları  2019 yılı %12,74 (4796 Kursiyer), 2020 yılı  %8,07 (2656 Kursiyer), 2021 yılı  %5,72 (1868 Kursiyer), 2022 yılı %18,01 (5883 Kursiyer) şeklinde gerçekleşmiştir.

Bakanlığımız tarafından başlatılan Aile Okulu Projesi kapsamında Aile Okulu Kurs Programı (Veliler İçin) ile çocukların ve gençlerin ruhen ve bedenen daha sağlıklı olabilmeleri için; sosyal ve duygusal beceri gelişimi, aile içi iletişim becerileri, akran zorbalığı ile baş etme yolları, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, çatışma ve stres yönetimi, madde bağımlılığı, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktivite ve ahlaki gelişim konularında bilgi ve beceri kazandırmak amaçlanmaktadır.

Bu anlayışla hem Sındırgı ilçe merkezinde ikâmet eden öğrenci velilerine yönelik hem de ilçemiz mahallelerinde ikâmet eden öğrenci velilerine yönelik Aile Okulu Kursu (Veliler İçin) açtık ve bu kursları açmaya devam ediyoruz. Aile Okulu Kursu (Veliler İçin) kapsamında ilçe merkezi ve mahallerinde toplam 757 öğrenci velisine ulaşıldı.

Yine genel müdürlüğümüzce 2022 yılında hazırlanan Türk Müziği Koro Çalışması Kursu Programı kapsamında Türk Müziği Korosu çalışmalarına devam etmektedir. Türk Müziği Korosunun 19 Ocak 2023 Perşembe günü müdürlüğümüz salonunda halkımıza bir konser vermesi planlanmaktadır.

Sındırgı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü çalışmalarını hayata mutlu bireyler hazırlamak için "her zaman, her yerde, herkese eğitim" vizyonuyla sürdürmektedir.

Sındırgı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızın eğitim düzeyi, öğrenme ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda, öğretim programlarına uygun olarak kişisel gelişim, sosyal-kültürel, mesleki ve teknik, sanatsal ve sportif alanlarda kurslar açmaya devam ediyoruz. Kurs programları ile ilgili ayrıntılı bilgi müdürlüğümüzden ve Hayat Boyu öğrenme Genel Müdürlüğün web sitesinden öğrenilebilir.

03-01-202303-01-202302-06-202217-12-2022